Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegnuta tragedija

Snijeg srušio dio tribina stadiona ‘Željezničara’ u Sarajevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio tribina na nogometnom stadionu Grbavica u Sarajevu srušio se pod snježnim teretom, potvrdila je lokalna policija.

Prema dostupnim informacijama, u jutarnjim satima srušen je dio zapadne tribine stadiona na kojemu igra nogometni klub ‘Željezničar’.

Glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić izjavio je kako je stadion bio prazan te nitko nije ozlijeđen, a u tijeku je očevid koji treba pokazati što je točno prouzročilo obrušavanje dijela tribina.

Sličan incident dogodio se u nedjelju kada se zbog naslaga snijega urušio krov ledene dvorane sportskog centra ‘Skenderija’.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

>> Snijeg srušio krov Skenderije u Sarajevu

Krovište koje je bilo načinjeno od lagane plastično-metalne konstrukcije nije izdržalo težinu snijega visokog više od metar i pol te je krovna konstrukcija propala unutar zidova dvorane.

Pričinjena je ogromna materijalna šteta, no ni u ovoj nesreći nije bilo ozlijeđenih.

Tragedija je, međutim, izbjegnuta tek pukim slučajem, jer je samo petnaestak minuta prije obrušavanja krova dvoranu napustila skupina mladića koji su tamo bili na treningu.

Pronađeno još jedno tijelo

Registrirana je i nova žrtva snježnog nevremena koje je okovalo BiH od 3. veljače.

Policija je u okolici Zvornika pronašla tijelo 61-godišnjeg muškarca, a obdukcijom je utvrđeno kako je on umro od ozeblina.

Snježne padaline u BiH u ponedjeljak su uglavnom prestale, no nanosi na cestama u zabačenim dijelovima zemlje i dalje stvaraju poteškoće u prometu.

Glavni cestovni pravci su prohodni, no cestarske se službe još bore kako bi osposobile regionalne pravce na području Livanjske županije te u istočnoj Bosni kao i na području oko Nevesinja i Gacka u istočnom dijelu Hercegovine.

U brojnim županijama unutar Federacije BiH uključujući i Sarajevsku zbog loših vremenskih uvjeta ni ovog tjedna neće biti nastave i osnovnim i srednjim školama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene