Obavijesti Video Pretražite Navigacija
službe u pripravnosti

Snažno nevrijeme zahvatilo Europu: Poplave, odroni tla, jaki vjetrovi, zatvorene škole

Manton, Francuska (Foto: Odd ANDERSEN / AFP)
Manton, Francuska (Foto: Odd ANDERSEN / AFP) Foto: Odd ANDERSEN / AFP
Jako nevrijeme zahvatilo je dijelove Europe. Italiju je pogodilo snažno nevrijeme praćeno jakom kišom i niskim temperaturama.

Civilna zaštita izdala je narančasto i crveno upozorenje, ovisno o dijelovima zemlje, javlja Corriere della Sera. Škole su zatvorene u nekim dijelovima zemlje, među njima su i gradovi Rim, Padova, Treviso, Genova i njima pripadajuće pokrajine.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Vjetrovi od 130 kilometara na sat uzrokovali su velike probleme u Austriji. Vjetar je u pokrajini Koruška rušio stabla i električne vodove te odnosio krovove. Zbog jake i dugotrajne kiše zaprijetile su poplave i odroni tla pa je smanjena razina vode u akumulacijskim jezerima. Koruškoj prijete rijeke Drava, Moll i Gail, pa su sve službe u stanju pripravnosti, javlja Der Standard.

Promjena vremena zahvatila je i Španjolsku te jug Francuske. Gradić Manton na jugu Francuske pogodili su jaki vjetrovi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene