Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je osoba smrtno stradala i nije bilo drugih ozlijeđenih u eksploziji koja se u petak rano ujutro dogodila u tvornici streljiva Igman d. d. u Konjicu, no zbog opasnosti od novih eksplozija policija neće danas provesti očevid.


'Jedna osoba je smrtno stradala od posljedica prve eksplozije', rekao je direktor Igmana Zahid Muratbegović. Dodao je da nije bilo drugih stradalih jer još nije stigla prva smjena na rad.

Prema policijskim navodima, poginuli radnik Igmana najvjerojatnije je nastradao od snažne detonacije koja ga je odbacila jer se eksplozija dogodila dalje od mjesta nesreće. Prva eksplozija čula se jutros oko 06.30 sati, a nakon toga slijedile su četiri manje.

Prema navodima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećka Bošnjaka, pripadnici krim policije i tužiteljstva neće tijekom dana obavljati očevid jer je u zraku povećana koncentracija prašine i barutnih čestica.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Nakon tri tjedna zatišja opet raste broj novih slučajeva, potvrđeno ih više od 700: "Ima dosta težih kliničkih slika" Bager Kopanje bagerom završilo ogromnim iznenađenjem za sve prisutne

Tvornica streljiva Igman bila je dio vojne industrije iz bivše Jugoslavije. Izgrađena je 1950., a bila je jedan od najvećih proizvođača streljiva malog kalibra od 5,56 mm do 12,7 mm u Europi. Nakon privatizacije ove tvrtke, poslije rata u BiH, Igman proizvodi sve vrste streljiva bilo da se radi o 'istočnom ili zapadnom naoružanju'.

Izvozili su svoje proizvode u više od 60 zemalja širom svijeta. U sjedištu Oružanih snaga BiH doznaje se da nisu ugroženi objekti vojske koji se nalaze u sklopu istog kompleksa u kojemu je tvornica streljiva. (Hina)