Tri osobe su poginule, među kojima dva vatrogasca, u eksploziji plina u središtu grada. Ozlijeđenih je 47, od čega 10 osoba teško. U bolnicu su prebačeni helikopterima. U trenutku eksplozije, vatrogasne ekipe u zgradi su provjeravale dojavu o curenju plina. O silini eksplozije govore velika oštećenja na okolnim zgradama i automobilima. Na mjestu nesreće je ok 200 vatrogasaca i policajaca.

Galerija


U pekarnici u samom centru Pariza u Ulici Rue de Trevise u subotu ujutro oko 9 sati odjeknula je snažna eksplozija u kojoj su tri osobe poginule, među kojima dva vatrogasca. Treća je španjolska turistica. Ozlijeđenih je 47, od čega deset teško.

Vezani članci Eksplozija na benzinskoj pumpi kod Zvornika Prije eksplozije čulo se turiranje: Od snažne detonacije letjele su cigle, a onda su se začuli jauci Eksplozija na benzinskoj pumpi kod Zvornika Vozilom udario u cijev plinovoda na benzinskoj pumpi: "Plin je šištao 40 minuta, stvorila se dimna zavjesa, onda se čula eksplozija"

Žena je umrla u bolnici, stoji u priopćenju španjolskog ministarstva vanjskih poslova, koje dodaje da je u nesreći ozlijeđen još jedan španjolski državljanin.

U bolnicu su prebačeni helikopterima. U trenutku eksplozije, vatrogasne ekipe u zgradi su provjeravale dojavu o curenju plina. O silini eksplozije govore velika oštećenja na okolnim zgradama i automobilima. Na mjestu nesreće je ok 200 vatrogasaca i policajaca.

Od siline eksplozije popucala su stakla na prozorima i izlozima niz ulicu u vrlo posjećenom dijelu grada, oštećeni su i brojni parkirani automobili. U gašenju požara i osiguravanju mjesta eksplozije sudjelovalo je više od 200 vatrogasaca. Neki od gasitelja stradali su u eksploziji koja je odjeknula tijekom sanacije plina. 

Na mjesto eksplozije stigli su i francuski premijer Edouard Phillipe i pariška gradonačelnica Anne Hidalgo.