Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dramatične snimke

U snažnoj eksploziji u centru Madrida najmanje troje mrtvih i jedna nestala osoba, raznesena četiri kata zgrade

Madrid
Madrid DNEVNIK.HR
Aktualno Galerija Madrid Madrid Foto: DNEVNIK.HR +0 Madrid Galerija 1/2 >>
Snažna eksplozija odjeknula je u Madridu. Poginulo je najmanje troje ljudi. Ima i ozlijeđenih.

U središtu Madrida odjeknula je snažna eksplozija koja se čula u cijelom gradu, javlja RT.  Eksplozija je raznijela četiri kata stambene zgrade u Ulici Toledo, nedaleko turističke atrakcije Puerta de Toledo, poznatih gradskih vrata.

Dramatične snimke na društvenim mrežama pokazuju posljedice snažne eksplozije. Na terenu je nekoliko vatrogasnih ekipa. El Pais javlja kako ima najmanje troje poginulih, te ozlijeđenih, a jedna osoba je nestala.

Evakuiraju se stanovnici obližnjih zgrada. U blizini mjesta eksplozije nalazi se starački dom i škola. Policija je apelirala na građane da ne prilaze tom području. Lakše je ozlijeđeno i jedno dijete, potvrdili su vatrogasci za El Pais.

Gradonačelnik Madrida, Jose Luis Martinez Almedia izjavio je kako je došlo do eksplozije plina. "Čini se da je došlo do eksplozije plina u stambenoj zgradi iznad župnog dvora. Preminulo je najmanje dvoje ljudi", rekao je u izjavi za medije. 

Očevidac je izjavio televiziji Telemadrid da je najmanje jedna osoba ostala zarobljena pod ruševinama. RT javlja da je pod ruševinama svećenik, a vatrogasci ga pokušavaju spasiti. 

Poznati su podaci o poginulima. Dvoje poginulih su žena (85) i muškarac koji je još uvijek neidentificiran. Ozlijeđen je 26-godišnji mladić i 53-godišnji muškarac.

Urušena zgrada bila je u vlasništvu katoličke Crkve, a u njoj su bile prostorije za smještaj svećenika iz obližnje župe. 

Oglasio se i španjolski premijer Pedro Sánchez koji je na Twitteru izrazio sućut obiteljima preminulih.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene