Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg i led

Smrznuta Europa: Zima od puteva pravi ceste smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europa je i dalje u prometnom kaosu, a zbog snijega i poledice otkazani su brojni letovi diljem sjeverne Europe.

U Velikoj Britaniji i dalje su zatvorene stotine škola, a najveća opasnost prijeti vozačima. Niske temperature pretvorile su puteve u ceste smrti. Pune ruke posla, uz zimsku službu, imaju i policija i hitna pomoć, a samo u Poljskoj ove se zime smrznulo 122-oje ljudi, dok su deseci tisuća završili su u bolnicama nakon nezgodnih padova.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u rano jutro: Sletio automobilom s ceste i poginuo Slika nije dostupna VELIKA SNJEŽNA OLUJA ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

>> Snijeg i led: Otkazuju se utakmice, snimanja serija...

'Ovaj tjedan smo imali oko četiri puta više padova i lomova nego inače. Imali smo i neke prilično zanimljive slučajeve, od toga da je bilo teško probiti se do pacijenta do spašavanja u planinama, kada se ispostavilo da pomoć treba trudnica, koja samo što nije rodila', kaže Derek Cartwright, djelatnik Hitne pomoći. Jedan škotski farmer kaže kako se sjeća da je jedino 1963. godine bilo ovako loše, što se vremena i temperatura tiče. 'Tada moja majka 13 tjedana nije vidjela nikog osim oca i nas djece', objasnio je farmer Alec Allison.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene