Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teškoće u Velikoj britaniji

Snijeg i led: Otkazuju se utakmice, snimanja serija...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike količine snijega i leda otežali su promet u Europi u utorak navečer i u noći na srijedu, osobito na sjeveru Engleske i u Škotskoj.

Većina zračnih luka i škola zatvorena je na području Manchestera, a nogometne utakmice se otkazuju diljem Engleske, jer meteorolozi predviđaju da će pasti do 40 cm snijega. Zračni promet je prekinut ili je otežan u većini zračnih luka u zemlji, bilo da je riječ o londonskim Heathrowu, Lutonu i Gatwicku, ili pak o zračnim lukama u Leedsu, Liverpoolu, Glasgowu, Edinburghu i Manchesteru.

Pročitajte i ovo Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu" Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

Prosinac 2009. najhladniji od 1995.

Utakmice polufinala engoleskog Liga kupa između Blackburna i Aston Ville te Manchester Cityja i Manchester Uniteda koje su se trebale igrati u utorak i u srijedu navečer odgođene su za 19. i 20. siječnja. I snimanje sapunica poput 'Coronation Street' i 'Emmerdalea' otkazano je zbog nedolaska statista.

Prosinac 2009. u Britaniji je bio najhladniji od 1995., a stanje će tijekom vikenda dodatno pogoršati ledeni vjetar iz Sibira. U Njemačkoj se živa u termometrima tijekom noći spustila na minus 19 Celzijevih stupnjeva, a Normandija, Bretanja i središnji predjeli Francuske bili su pod snijegom koji je ozbiljno poremetio cestovni promet. U Švicarskoj zbog vala hladnoće u dolasku kasne zrakoplovi iz Pariza i Amsterdama, a u polasku iz Ženeve. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene