Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MERS u Južnoj Koreji

Smrtonosni koronavirus uzeo još dva života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja objavila je u petak da su umrle još dvije osobe od koronavirusa MERS-a, čime se broj žrtava te epidemije, najveće izvan Saudijske Arabije, penje na 31.

Dvije najnovije žrtve su dvije žene od 79 i 80 godina koje su bolovale od nekih bolesti prije nego su se zarazile virusom, dodaje ministarstvo zdravstva.

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Kim Jin-pyo na Dolcu - 2 Dočekali ga Plenković i Jandroković Šou na Dolcu: Visoki gost iz Koreje nabio šiltericu na glavu pa limune pokušao platiti karticom

Usto je zabilježen i novi slučaj zaraze, čime se broj zaraženih bliskoistočnim respiratornim sindromom (MERS) popeo na 181 otkako je bolest 20. svibnja dijagnosticirana kod pacijenta koji se vratio iz Saudijske Arabije i zemalja u Perzijskom zaljevu.

Njemačka: Pacijent preminuo od virusa za koji nema lijeka

Među njima, 31 osoba je umrla, 81 se oporavila a 69 se još liječi, među kojima je 13 u kritičnom stanju. Istodobno je broj osoba u karanteni porastao na 2931.

Koronavirus MERS je smrtonosniji, ali manje zarazan od virusa SARS-a (teški akutni respiratorni sindrom) koji je 2003. odnio gotovo 800 života.

Zasad nema cjepiva za taj virus kojega je stopa smrtnosti oko 35 posto, navodi Svjetska zdravstvena organizacija. U Saudijskoj Arabiji, više od 950 ljudi je zaraženo a 412 je umrlo od 2012. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene