Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Charlie Gard, jedanaestomjesečna beba koja se našla u središtu pravnog procesa zbog njegova liječenja, umrla je, potvrđuje glasnogovornik obitelji.


Roditelji preminule bebe, Connie Yates i Chris Gard, vodili su dugu pravnu bitku kako bi Charliu omogućili da se odvede u SAD za liječenje. No, u ponedjeljak su istu tu bitku izgubili, nakon što je liječnik rekao da je prekasno za liječenje.

Vezani članci Igor Pokaz, hrvatski velepolanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu koji je upoznao princa Philipa: ''Nije bio čovjek od pompe i ceremonijala'' Hitna pomoć, ilustracija Beba iz Bjelovara imala je više slomljenih rebara? Otac: ''Nismo ništa učinili nažao našoj bebi''

U priopćenju objavljenom u petak navečer, gospođa Yates je rekla: "Naš lijepi dječak je preminuo, toliko smo ponosni na tebe Charlie".

Stotine ljudi, zvane Charlie's Army, pružili su podršku roditeljima, koji su prikupili 1,35 milijuna funti kako bi ga odveli u SAD na liječenje.

Charliejev slučaj privuklo je pažnju Pape Franje i predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

U ponedjeljak g. Gard je rekao: "Charlie, mama i tata te vole, žao nam je što te nismo mogli spasiti" prenosi BBC.

Nakon vijesti o Charliejevoj smrti, američki potpredsjednik Mike Pence objavio je tweet u kojemu iskazuje svoju iskrenu sućut.