Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saddam pokopan u svom rodnom selu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši irački predsjednik Saddam Husein pokopan je u nedjelju rano ujutro po mjesnom vremenu u svom rodnom selu Awja, blizu Tikrita, objavila je novinska agencija Reuters, pozivajući se na izjavu starješine plemena Albu Nasir, iz kojeg potječe Sadam Husein.

Plemenski starješina Ali al-Nida kazao je novinarima da je sahrana Saddama Huseina održana u obiteljskom krugu u ranim jutarnjim satima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obrana sela Krave u Francuskoj odsad mogu slobodno mukati, a dozvoljeni su i "mirisi" sela Slika nije dostupna Posmrtni ostaci Bhutto upućeni prema rodnom selu

U selu Awja sahranjeni su 2003. i Saddamovi sinovi Uday i Qusay, koje je ubila američka vojska prilikom invazije na Irak.

Vijest o pokopu Saddama Huseina u selu Awja objavila je i televizijska postaja "Al Jazeera", koja se poziva na izvor u Sadamovoj obitelji.

Američka novinska agencija AP, pozivajući se na očevice, također navodi kako je Saddam Husein pokopan u selu Awja.

Točnost informacije o pokopu Saddama Huseina u selu Awja teško je provjeriti. No, treba reći da je njegova obitelj u subotu navečer priopćila da će Saddam Husein biti pokopan u iračkom gradu Ramadi, koji se nalazi 110 km zapadno od Bagdada i jako je uporište sunitskih pobunjenika.

Saddam Husein je početkom studenoga osuđen na smrtnu kaznu zbog zločina protiv čovječnosti, a pogubljen je u subotu ujutro. On je prvi predsjednik jedne arapske države kojem se u njegovoj zemlji sudilo za zločine protiv vlastitog naroda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene