Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suradnik portala Bitno.net, Petar Nodilo, mladi je isusovac koji se nalazi na studiju u Rimu gdje boravi u isusovačkoj rezidenciji u kojoj je glavna vijest simpatični razgovor između portira i samog pape Franje.


'Jutros, točno u 10 i 15, papa Franjo je nazvao našu isusovačku kuću ovdje u Rimu želeći se javiti generalnom poglavaru Družbe Isusove, koje je i sam donedavno bio član. Zvao je osobno, a ne preko tajnika kako je inače ovdje običaj kad Papa nekoga zove. Dobio je portirnicu generalne kurije. Papa, izgleda, nije imao osobni broj generalnog poglavara. Naš dobri portir Andreas, javio se na telefon, opisuje simpatičan događaj isusovac Petar Nodilo za portal Bitno.net.

Vezani članci Urbi et Orbi: Papa Franjo održat će božićnu misu - 5 Papa: ''Odbacimo polarizaciju, dijalogom zaliječimo podijeljeni svijet'' Ivana Petrović Ivana Petrović o posjetu Zorana Milanovića Vatikanu: "Glavni fokus danas je bila BiH"

„Dobar dan, ja sam papa Franjo, želio bih razgovarati s patrom Adolfom Nicolásom.“

„Da, a ja sam Napoleon“, promrmljao je portir. I tada uzvratio hladnim i odrješitim glasom.

„Tko je to?“

‘Papa je, naravno, odmah shvatio da mu ne vjerujem’, prepričao nam je portir, ‘pa je odmah nastavio vrlo blagim glasom’:

„Ne stvarno, ja sam papa Franjo, kako se Vi zovete?“, opisuje situaciju za portal Bitno.net Petar Nodilo i kaže kako se portir u tom trenutku prepao shvativši da doista razgovara s Papom.

„Ja sam Andreas…“

„Kako si Andreas?“ na to će odmah Papa.

„Dobro, dobro sam… oprostite… žao mi je… … malo sam zbunjen.“

„Ne brini, Andreas, spoji me samo s patrom Generalom, htio bih mu se zahvaliti na lijepome pismu koje mi je napisao.“

‘Tek tada sam se uspio pribrati’, prepričao je portir.

„Oprostite, Vaša Svetosti, ja ću obavijestit patra Generala.“

„Ma ne, nema problema“, nato je rekao Papa, „neće biti potrebno.“

Portir je potom preusmjerio poziv.

‘Morate znati’, prepričava Petar kako se portir kasnije opravdavao, ‘da mi, dok sam na portirnici, svake dvije minute zvoni telefon i javlja se neki čudak i hoće pričati s Generalom. Kako sam mogao znati?’ Jedva smo ga utješili, kaže isusovac Petar Nodilo.

>> Papa otkrio kako se odlučio za ime Franjo: Ispričat ću vam priču...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju