Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za sve one koji se boje da nam slijedi smak svijeta, evo načina kako pratiti što se stvarno događa u svakom trenutku.


Online Slooh Space Camera cijeli tjedan prenosi pogled iz svemira. Ovim putem javnost može vidjeti hoće li stići kakva solarna oluja, hoće li u Zemlju udariti asteroid ili će se dogoditi bilo što drugo iz tzv. Majanskog predviđanja.

Tako svi oni koji ne vjeruju znanstvenicima koji tvrde da do smaka svijeta neće doći, mogu sami pratiti što se događa, rekao je kolumnist Astronomy Magazinea Bob Berman.

Slooh objavljuje snimke uživo iz zvjezdarnica u Arizoni i Kanarskom otočju. Svaki dan se koncentrira na različita 'područja zabrinutosti', od masovne erupcije sunca do sudara s mitskim planetom.

>> NASA protiv smaka svijeta: 'Ukoliko gledate ovaj video, to znači da jučer nije bio smak svijeta'

Inače, oni koji vjeruju da će sutra doći do smaka svijeta zabrinuti su jer smatraju da su Maye predvidjele smak svijeta upravo za 21. prosinca, dok se stručnjaci s time nikako ne slažu. Znanstvenici u NASA-i i drugim institucijama uporno pokušavaju smiriti ljude i objasniti i da se radi o pogrešnom tumačenju te da se ne trebaju brinuti.

'Naš planet funkcionira prilično dobro već više od 4 milijarde godina i vjerodostojni znanstvenici kažu da nema nikakve prijetne povezane s 2012.', napisali su NASA-ini istraživači.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook