Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi nam 7-godišnje razdoblje kušnje?

Evo ga opet: Kršćanski numerolog koji je tvrdio da će sudnji dan biti 23. rujna ima - novi datum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek čije su tvrdnje o biblijskim sudnjem danu 23. rujna zabrinule ljude diljem svijeta ne odustaje.

Svijet nije skončao tijekom vikenda, a David Meade, samoprozvani "stručnjak za istraživanja i istrage" kaže kako je to upravo ono što je očekivao. No, sada je fokusiran na 15. listopada 2017., kada će, prema njegovim riječima, započeti uništenje svijeta

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ulazak u novi ciklus VIDEO Ovako su Maje dočekale 'apokalipsu' Slika nije dostupna Opasnosti sa svih strana Smak svijeta je počeo, ali će agonija biti duga: Prijetnji ne nedostaje

"To je najvažniji datum ovog stoljeća ili tisućljeća", napisao je Meade na svojoj internetskoj stranici. 15. listopada svijet će ući u ono što se zove sedmogodišnje razdoblje kušnje, prilično rašireno evanđeosko uvjerenje da će u sedmogodišnjem trazdoblju katastrofalni događaji opustošiti Zemlju.

"Držite se i gledajte - pričekajte do sredine listopada i ne vjerujem da ćete biti razočarani", napisao je Meade i prešao na promociju svoje knjigu, u kojoj je, kako tvrdi, sve detaljeno objašnjeno. "Ne treba vam dugo da je pročitate", dodao je.

Meade je privukao pažnju velikog broja ljudi tvrdnjama da je planet nazvan Nibiru na putu prema Zemlji. Kad prođe pored Zemlje, rekao je Meade, dogodit će se potresi, vulkanske erupcije, plimni valovi i druge katastrofe. Druga su predviđanja tvrdila da će se Nibiru sudariti s Zemljom 23. rujna, iako je Meade pojasnio da nikada nije rekao da će se to dogoditi.

NASA tvrdnje nazvala prijevarom

NASA je već više puta odbacila takve tvrdnje kao prijevaru.

"Taj planet Nibiru uopće ne postoji, pa neće biti sudara... Priča o Nibiru pojavljuje se već godinama, kao i priča o "danima tame", i povremeno se reciklira u nove apokaliptične bajke", objavljeno je na NASA-inoj internetskoj stranici.

Meade je prethodno privukao pozornost na 23. rujna, rekavši da će se znak prorokovan u Knjizi Otkrivenja otkriti na nebu nad Jeruzalemom, signalizirajući početak kraja svijeta kakvog poznajemo. Na svojoj je internetskoj stranici tvrdio da su na nebu taj dana bili "glavni znakovi", no nije dodatno pojasnio koji.

Robert Joustra, profesor na međunarodnom studiju na Redeemer University Collegeu u Ontariju, kaže kako se oni koji se bave apokaliptičkim tvrdnjama često oslanjaju na Knjigu Otkrivenja, no ističu i kako se u Bibliji nalaze nejasne reference i da se ne mogu raditi predviđanja.

Na primjer, Meade je rekao da temelji svoja predviđanja na biblijskim stihovima i numeričkim kodovima. Kratki životopis na web stranici Planet X News kaže da Meade uživa u "povezivanju znanosti i Biblije", a vjeruje da je Nibiru, koji također zove Planet X, "savršeni brak te dvije stvari".

Ed Stetzer, profesor i izvršni direktor Billy Graham Centra za evangelizaciju na Wheaton Collegeu ranije je rekao da, iako brojevi imaju značenje u Bibliji, ne bi trebali biti korišteni za "brišuća" predviđanja o planetarnim kretanjima i sudbini Zemlje.

"Mi vjerujemo u neke neobične stvari", rekao je Stetzer za The Washington Post prošli tjedan. "Vjerujemo da će se Isus vratiti, da će popraviti stvari u svijetu i nitko ne zna točan datum ili sat".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene