Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaposlenik podružnice Hypo-Alpe-Adria banke iz Sarajeva, koji je krajem prošlog tjedna ukrao iz trezora više od 300 tisuća eura, s dijelom tog novca uspio je neometano pobjeći u Tursku pod izgovorom da 'ide na kavu'.


Ista je osoba, međutim, prije toga ukrala i 120 tisuća konvertibilnih maraka (oko 60 tisuća eura), no taj novac iz neobjašnjivih razloga nije vraćen, piše Dnevni Avaz

'Kada smo ga otkrili, rekao nam je da ide na kavu i da će se ubrzo vratiti. Ali, više se nije vratio. Kasnije smo otkrili da je s koferom punim novaca pobjegao zrakoplovom u Istanbul, ali i da nedostaje 120 tisuća KM', kazao je Avazov izvor iz banke.

Nevjerojatna krađa otkrivena je rutinskim provjerama koje su pokazale da je službenik 'štimao' iznose novca pohranjenog u trezoru.

Vezani članci Potres kod Banja Luke Potres jačine 2,4 po Richteru zabilježen kod Banja Luke: "Dobro se zatreslo" PR Koji si ti tip kave?

>>Bankar (29) spiskao POLA MILIJUNA EURA na online klađenje!

Ostalo je međutim nejasno kako to da nije bio čak ni suspendiran nakon prve pljačke te kako su mu dopustili da, kada je to učinio i po drugi put, 'ode na kavu' i više se ne vrati.

Iz banke, međutim, krive službe sigurnosti u sarajevskoj i istanbulskoj zračnoj luci te postavljaju pitanje kako je uopće moguće proći kontrole, a da pritom nitko ne otkrije velike količine gotovog novca kojega je nosio sa sobom.

Uprava banke za sada je stupila u kontakt s obitelji koja s njim pregovara o mogućem povratku u Sarajevo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook