Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Maddie: DNK u automobilu od blizanaca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pelene koje su nosili blizanci Kate i Gerry McCann mogle bi osloboditi sumnje roditelje nestale djevojčice Madeleine McCann.

Izvor blizak paru rekao je kako su uporabljene pelene blizanaca u žurbi spakirane u prtljažnik unajmljenog Renault Scenica (u kojem je portugalska policija pronašla navodnu Madeleinu DNK) kada su tijekom boravka u Portugalu mijenjali lokaciju stanovanja. Naime, DNK blizanaca bio bi gotovo pa identičan kao i Madeleinein. Neidentificirani izvor otkrio je i da su Madeleine sandale i neoprana pidžama također ubačeni u prtljažnik unajmljenog automobila. Izvor tvrdi i da je najmanje 30 osoba, uključujući i rođake, koristilo Renault Scenic prije nego ga je pretražila policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uputili otvoreno pismo premijeru Maddie bi danas slavila 8. rođendan, roditelji ne odustaju od potrage Slika nije dostupna Maddie oteo čovjek koji je pokušao oteti i drugu djevojčicu?

To bi otkriće moglo otkloniti sumnju u roditelje Kate i Gerryja koje portugalska policija sumnjiči da su unajmljeni automobil iskoristili da bi se riješili tijela. 

Tri su portugalska detektiva, piše The Sun, jučer stigli u Britaniju kako bi u suradnji s policijom iz Leicestershirea detaljnije porazgovarali s roditeljima nestale djevojčice koji su već najavili da će se, ako bude potrebno, u bilo koje vrijeme vratiti u Portugal kako bi pomogli u istrazi. 

"Jedina stvar koja bi nas istinski mogla usrećiti je da pronađemo Madeleine ili da barem doznamo što joj se dogodilo", navodi se u izjavi McCannovih.

>> Maddie umrla od predoziranja tabletama za spavanje?

>> Policija pronašla Madeleineinu krv, majka pod sumnjom

>> Slučaj Madeleine: Zatražen pretres crkve

Policija će kao svjedoke ispitati i dvojicu svećenika - anglikanskog Haynesa Hubbarda i katoličkog Josea Manuela Pachecoa koji su se s McCannovima zbližili nakon Madeleinena nestanka 3. svibnja. Otac Pacheco im je čak dao ključeve crkve u portugalskom mjestu Praia da Luz kako bi u privatnosti mogli moliti kada god žele. 

Tijekom posljednjih tjedana portugalski su mediji spekulirali kako su McCannovi dvojici svećenika prilikom ispovjedi 'dali informacije' koje bi policiji pomogle u istrazi. No, ako su nešto i rekli svećeniku, to će ostati tajna jer katolička crkva svoje zakone stavlja ispred drugih, pa iako se radilo i o ubojstvu. 

Otac Pacheco je već ranije rekao kako očekuje da će i crkva biti umiješana u policijsku istragu, a anglikanski svećenik 
Hubbard smiješnim smatra da bi crkva mogla biti iskorištena da bi se u tom slučaju nešto zataškalo. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene