Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Litvinenko: Scotland Yard ponovno s ruskim istražiteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski istražitelji su se u ponedjeljak sastali s britanskim policajcima zaduženim za istragu o smrti bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinenka, priopćio je Scotland Yard.

- Agenti-istražitelji u ovom se času sastaju s predstavnicima ruskog odvjetništva kako bi razgovarali o napretku što se tiče njihova zahtjeva za međusobnu pravnu pomoć, kazao je glasnogovornik. Dodao je da je zahtjev podnesen u siječnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kanadska tinejdžerica Mrtvo dijete rođeno na maturalcu ostavila u hotelu Slika nije dostupna Bivši ruski premijer primljen u bolnicu zbog 'nepoznate' bolesti

Ruski su istražitelji podnijeli ekipi Scotland Yarda stanoviti broj zahtjeva, među kojima je mogućnost ispitivanja svjedoka.
Rusko opće državno odvjetništvo koje je početkom prosinca pokrenulo vlastitu istragu o Litvinenkovu ubojstvu zatražilo je da ispita više od sto svjedoka u Velikoj Britaniji, među kojima milijardera i protivnika sadašnje ruske vlasti Borisa Berezovskog i izaslanika pobunjenih Čečenaca Ahmeda Zakajeva, koji žive u Londonu.

Scotland Yard je koncem siječnja predao britanskom državnom odvjetništvu zaključke svoje istrage o Litvinenkovu trovanju.

Bivši ruski agent umro je 23. studenog 2006. u britanskoj
prijestolnici, tri tjedna pošto je osjetio prve znakove otrovanja
polonijem 210, visokoradioaktivnom tvari.

Prijatelji i rodbina Litvinenka optužili su Kremlj da stoji iza
ubojstva, što su ruske vlasti odlučno zanijekale.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene