Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Patološka uvjerenja

Slovenskom bračnom paru oduzeta djeca zbog vjerskog fanatizma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj je živjela potpuno izolirano, u kući nisu imali ni radija niti televizije ili drugih aparata.

Slovenskom bračnom paru kojemu je centar za socijalni rad zbog "vjerskog fanatizma" privremeno oduzeo i onda dao u udomljavanje sedmero maloljetne djece sva djeca će biti vraćena, odlučilo je na njihovu žalbu ministarstvo za rad i socijalnu skrb.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Ilustracija Incident u vrtiću Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust"

U žalbenom postupku na pritužbu roditelja odlučeno je da se djeca roditeljima vrate, potvrdila je za Slovensku tiskovnu agenciju STA glasnogovornica ministarstva Aleksandra Klinar.

Centar za socijalni rad u Škofjoj Loki, 40-ak kilometara od Ljubljane, u prosincu prošle godine oduzeo je djecu bračnom paru, sa službenim obrazloženjem da je riječ o krajnjoj, ali potrebnoj mjeri jer su djecu zanemarili zbog svog "iskrivljenog i patološkog vjerskog uvjerenja", te da djeci nisu u stanju osigurati odgovarajući psihofizički razvoj i emocionalnu potporu.

Kako su objavili slovenski mediji, obitelj je živjela potpuno izolirano, u kući nisu imali ni radija niti televizije ili drugih aparata, a iz vjerskog uvjerenja nisu trošili novac niti odlazili u trgovinu.

Roditelji su pak tvrdili da ih se "progoni zbog vjere", ali i nakon oduzimanja djece na što su se žalili ustvrdili da je to sve "Božji plan" i da će sve dobro završiti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene