Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelj je živjela potpuno izolirano, u kući nisu imali ni radija niti televizije ili drugih aparata.


Slovenskom bračnom paru kojemu je centar za socijalni rad zbog "vjerskog fanatizma" privremeno oduzeo i onda dao u udomljavanje sedmero maloljetne djece sva djeca će biti vraćena, odlučilo je na njihovu žalbu ministarstvo za rad i socijalnu skrb.

Vezani članci Žilet žica na hrvatsko-slovenskoj granici - 5 Prevozio migrante, bježao policiji pa se zabio u zid: Preminuo Pakistanac, pet ljudi prevezeno u bolnicu Cjepljenje, ilustracija Unatoč prosvjedima, slovenska vlada donijela odluku: Zaposleni u državnim službama moraju imati potvrdu o cijepljenju

U žalbenom postupku na pritužbu roditelja odlučeno je da se djeca roditeljima vrate, potvrdila je za Slovensku tiskovnu agenciju STA glasnogovornica ministarstva Aleksandra Klinar.

Centar za socijalni rad u Škofjoj Loki, 40-ak kilometara od Ljubljane, u prosincu prošle godine oduzeo je djecu bračnom paru, sa službenim obrazloženjem da je riječ o krajnjoj, ali potrebnoj mjeri jer su djecu zanemarili zbog svog "iskrivljenog i patološkog vjerskog uvjerenja", te da djeci nisu u stanju osigurati odgovarajući psihofizički razvoj i emocionalnu potporu.

Kako su objavili slovenski mediji, obitelj je živjela potpuno izolirano, u kući nisu imali ni radija niti televizije ili drugih aparata, a iz vjerskog uvjerenja nisu trošili novac niti odlazili u trgovinu.

Roditelji su pak tvrdili da ih se "progoni zbog vjere", ali i nakon oduzimanja djece na što su se žalili ustvrdili da je to sve "Božji plan" i da će sve dobro završiti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook