Slovenski policajci okupljeni u sindikat SPS žele upozoriti vladu na neispunjavanje dogovora o boljim plaćama i radnim uvjetima.

Galerija


Sindikat slovenskih policajaca (SPS) u ponedjeljak će u razdoblju od 8 do 12 sati provoditi "štrajkaške aktivnosti" na dvama graničnim prijelazima, Gruškovje/Macelj i Obrežje/Bregana, potvrdio je u petak taj sindikat.

Vezani članci Granični prijelaz sa Slovenijom Slovenska policija štrajka: Prestanak rada mogao bi se odraziti na granične prijelaze s Hrvatskom Slika nije dostupna Kilometarske kolone na graničnim prijelazima, čeka se i do tri i pol sata

Radi se o već najavljenom svojevrsnom bijelom štrajku kojim policajci žele upozoriti vladu na neispunjavanje dogovora o boljim plaćama i radnim uvjetima.

Kako je objavila televizijska postaja POP-TV, iz tog su sindikata poručili da su štrajkaške aktivnosti za sada usmjerene "samo protiv vlade", te da njima javnosti žele pokazati zašto je njihov štrajk upozorenja potreban.

Djelatnici policije i ministarstva unutarnjih poslova organizirani su u dva sindikata, no konkurentski Policijski sindikat Slovenije (PSS) objavio je da se ovom štrajku upozorenja neće pridružiti jer ocjenjuje da nema smisla prosvjedovati protiv vlade koja je dala ostavku, pa joj je time prestao mandat. (Hina)