Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenski mediji prenose

Slovenski mediji o lokalnim izborima u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski mediji opširno su popratili održavanje lokalnih izbora u Hrvatskoj, ali zasad bez komentara i dubljih analiza, i uglavnom se osvrću na rezultate u najvećim hrvatskim gradovima.

Tako ljubljansko "Delo" navodi da će tek drugi krug izbora za gradonačelnike u Zagrebu, Splitu, Rijeci i nekim drugim gradovima pokazati "tko je zapravo pobijedio, a tko izgubio".

Portal slovenskog Telekoma navodi da bi u SDP-u nakon slabijeg rezultata na nedavnim izborima za Europski parlament novi mogući neuspjeh značio nastavak pada popularnosti stranke i da bi se njegov predsjednik, premijer Zoran Milanović, zato mogao suočiti i s "glasnim kritikama" unutar same stranke, osobito ako SDP ne pobijedi sa svojim kandidatima za gradonačelnike u nekim od najvećih gradova, pri čemu se posebno ističe drugi krug izbora u Zagrebu.

>> Rezultati lokalnih izbora 2013 - NAJNOVIJI podaci DIP-a!

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Slovenski radio u ponedjeljak navodi da je prema ukupnom broju glasova u prvom krugu izbora pobijedio HDZ, ali da niti najjača oporbena stranka "nema razloga za slavlje".

>> Slovenija razmišlja o tužbi protiv Moody'sa

Slovenski mediji prenose i najave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će na jesen, nakon što Hrvatska uđe u EU, zahtijevati prijevremene izbore. Navodi se i kako hrvatski politički analitičari ne očekuju "tektonske promjene" na političkoj pozornici, a Slovenska televizija da će konačni rezultati biti važni jer bi mogli sugerirati tko će biti pobjednik na sljedećim parlamentarnim izborima. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene