Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Susjedna Slovenija pratila je ishod referenduma o braku u Hrvatskoj. Zaključak je da je samo 30-ak posto Hrvata pokazalo kako su za slobode manjina, a ne diskriminaciju.


Slovenski mediji pišu kako je Hrvatska rekla odlučno "ne" ispospolnim brakovima na nedjeljnom referendumu.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović i Plenković bodre Vatrene uoči odlučujuće utakmice: ''Pokažite ono najbolje što znate, dajte sve od sebe'' Zoran Milanović Milanović na Danu antifašističke borbe u Splitu: ''Ne znam niti za jednu drugu državu u Europi koja ima osnovu za slaviti ovakav praznik''

S posebnim zanimanjem je 24ur.com pratio razvoj događaja u četiri najveća grada u Hrvatskoj. Prenose kako su zagreb, Split i Osijek bili "za" uvođenje definicija braka kao zajednice muškarca i žene u Ustav, dok je jedino Rijeka bila "protiv".

REZULTATI REFERENDUMA O BRAKU 65,87% ZA, 33,51% PROTIV

Žurnal24 prenosi kako je rezultat, unatoč slabom odazivu birača, pravovaljan, jer prema hrvatskom zakonu nije potrebna većina ukupnog biračkog tijela kako bi rezultat referenduma bio pravovaljan.

Isti portal prenosi i izjavu premijera Zorana Milanovića kako će Vlada u naredna dva tjedna donijeti prijedlog zakona o registriranom partnerstvu, koji bi regulirao prava LGBT manjina u Hrvatskoj.

List Delo prenosi kako je odaziv na referendum o braku u Hrvatskoj bio slab, ali da je voljom građana odlučeno da se onemoguće istospolni brakovi, dvotrećinskom većinom glasova birača na referendumu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook