Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije iz susjedstva

Slovenski mediji: Hrvatska rekla odlučno NE gay brakovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susjedna Slovenija pratila je ishod referenduma o braku u Hrvatskoj. Zaključak je da je samo 30-ak posto Hrvata pokazalo kako su za slobode manjina, a ne diskriminaciju.

Slovenski mediji pišu kako je Hrvatska rekla odlučno "ne" ispospolnim brakovima na nedjeljnom referendumu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

S posebnim zanimanjem je 24ur.com pratio razvoj događaja u četiri najveća grada u Hrvatskoj. Prenose kako su zagreb, Split i Osijek bili "za" uvođenje definicija braka kao zajednice muškarca i žene u Ustav, dok je jedino Rijeka bila "protiv".

REZULTATI REFERENDUMA O BRAKU 65,87% ZA, 33,51% PROTIV

Žurnal24 prenosi kako je rezultat, unatoč slabom odazivu birača, pravovaljan, jer prema hrvatskom zakonu nije potrebna većina ukupnog biračkog tijela kako bi rezultat referenduma bio pravovaljan.

Isti portal prenosi i izjavu premijera Zorana Milanovića kako će Vlada u naredna dva tjedna donijeti prijedlog zakona o registriranom partnerstvu, koji bi regulirao prava LGBT manjina u Hrvatskoj.

List Delo prenosi kako je odaziv na referendum o braku u Hrvatskoj bio slab, ali da je voljom građana odlučeno da se onemoguće istospolni brakovi, dvotrećinskom većinom glasova birača na referendumu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene