Savudrijska vala (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Savudrijska vala (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Slovenska vlada u četvrtak je prihvatila novi niz tzv. implementacijskih zakona i propisa, izjavila je nakon sjednice na konferenciji za novinare glavna tajnica u kabinetu vlade Lilijana Kozlovič.


Između ostalog prihvaćeni su zemljovidi, prema presudi arbitražnog suda, uredba o evidentiranju granice te propisi o ribarskoj politici i stimulacijama za ribare.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Nova pravila za prolaz kroz Sloveniju: Vlada u zadnji tren izmijenila odluku Gužva na granici, ilustracija Dobro nam došli, susjedi! Hrvatska od sutra za Slovence obojana u zeleno

Vlada je posebnom odlukom odredila evidentiranje granice s Hrvatskom, čime se i u praksi započinje provoditi već ranije prihvaćeni zakon o evidentiranju državne granice, kazala Je Kozlovič.

Odluka o provedbi evidentiranja državne granice počet će nakon što se objavi u službenom listu, što se neće dogoditi prije 29. prosinca, a kad u službenom listu taj dokument bude objavljen, to će biti i početak implementacije arbitražne odluke o granici s Hrvatskom, kazala je Kozlovič.

Neki od implementacijskih zakona i propisa prihvaćat će se i idućih tjedana, a neki i poslije Nove godine, dodala je.

Vlada je danas potvrdila i pomorsku kartu koja prikazuje dodir Slovenije s otvorenim morem, kazala je Kozlovič, dodavši da je sve napravljeno u skladu s arbitražnom presudom objavljenom prije šest mjeseci. (Hina)