Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvaćeni zemljovidi

Slovenska vlada nastavlja donositi implementacijske zakone i propise

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska vlada u četvrtak je prihvatila novi niz tzv. implementacijskih zakona i propisa, izjavila je nakon sjednice na konferenciji za novinare glavna tajnica u kabinetu vlade Lilijana Kozlovič.

Između ostalog prihvaćeni su zemljovidi, prema presudi arbitražnog suda, uredba o evidentiranju granice te propisi o ribarskoj politici i stimulacijama za ribare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

Vlada je posebnom odlukom odredila evidentiranje granice s Hrvatskom, čime se i u praksi započinje provoditi već ranije prihvaćeni zakon o evidentiranju državne granice, kazala Je Kozlovič.

Odluka o provedbi evidentiranja državne granice počet će nakon što se objavi u službenom listu, što se neće dogoditi prije 29. prosinca, a kad u službenom listu taj dokument bude objavljen, to će biti i početak implementacije arbitražne odluke o granici s Hrvatskom, kazala je Kozlovič.

Neki od implementacijskih zakona i propisa prihvaćat će se i idućih tjedana, a neki i poslije Nove godine, dodala je.

Vlada je danas potvrdila i pomorsku kartu koja prikazuje dodir Slovenije s otvorenim morem, kazala je Kozlovič, dodavši da je sve napravljeno u skladu s arbitražnom presudom objavljenom prije šest mjeseci. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene