Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i Janša

VIDEO Slovenska televizija povukla crtić o Janši! Pogledajte zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Televizija Slovenija je optužena da je iz političkih razloga povukla svoj crtić koji je djeci na jednostavan način trebao objasniti što se dogodilo u aferi Patria.

'Kako se rasplela takozvana afera Patria? Godine 2006. vlada je zaključila da našoj vojsci treba 135 novih vojnih vozila, oklopnjaka za prijevoz pješadije' – tako počinje crtić u emisiji Infodrom, koji je skinut s interneta i iz arhiva.

'Finci su navodno posao osigurali lijepim iznosima novca koje su plaćali posrednicima. To je pak podmićivanje, odnosno korupcija, koja je kažnjiva i zato su taj posao počeli istraživati policajci. U Sloveniji su zbog primanja mita osudili bivšeg premijera Janeza Janšu na dvije godine zatvora, biznismena Ivana Črnkoviča na 19 mjeseci te Antona Krkoviča na 22 mjeseca zatvora', objašnjava se u kratkom crtiću koji je, kako piše Delo, zasmetao nekim gledateljima, šefovima javne televizije i politici.

I sam Janez Janša se oglasio na svom Twitzter profilu gdje je. 'Indoktrinacija djece u javnoj kući? @RTV Slovenija koju svi plaćamo', napisao je, a njegov SDS odmah sazvao hitnu sjednicu odbora za kulturu i odmora za obrazovanje.

Lado Ambrožić, pravobranitelj gledatelja je kazao da je primio dvije pritužbe te da i njega osobno smetra interpretacija presude koja još uvijek nije pravomoćna. Smatra da je neprimjereno takve teme uvrštavati u emisiju koja je namijenjena djeci.

S druge strane, predstojnica katedre za novinarstvo pri Fakultetu društvenih znanosti, Karmen Erjavec se nije složila s Ambrožićem. Ona tvrdi da je riječ o važnoj temi koju treba predstaviti djeci.

Crtić je povučen s interneta.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene