Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenska policija istražuje neobičan slučaj u kojemu je pri planinarenju, na više od dvije tisuće metara nadmorske visine, smrtno nastradala jedna osoba, dok je druga - lakše ozlijeđena - uhićena odmah nakon što je helikopterom prebačena u dolinu, gdje joj je ukazana medicinska pomoć.


Tragedija se dogodila u srijedu na planinskom vrhu Zeleniške špice, na 2127 metara nadmorske visine u Kamničkim alpama, a istraga o okolnostima tragedije se nastavlja i danas.

Policija je već objavila da uhićenog 27-godišnjaka, koji je po navodima lokalnih medija sin nastradalog, sumnjiči za "kazneno djelo protiv života i tijela", odnosno odgovornost za očevu smrt.
Policija ne objavljuje detalje, no prema neslužbenim informacijama koje prenose mediji, otac i sin su se na planini posvađali i potukli, a posljedica je bila pad nastradalog u provaliju.

Policijska uprava Ljubljana koja vodi istragu objavila je da je započet izvid mjesta događaja u večernjim satima u srijedu morao biti prekinut zbog mraka i opasnog terena, pa će se u četvrtak nastaviti. (Hina)