Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Argeta halal' ima svinjetinu?

Slovenska pašteta izazvala bijes muslimana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan njemački institut za hranu ustvrdio je da pašteta Argeta halal slovenskog proizvođača Droga-Kolinska iako se reklamira kao hrana priređena po odredbama šerijatskog prava i kao takva primjerena za konzumaciju od vjernih muslimana sadrži svinjsko meso, prenijeli su u srijedu slovenski mediji.

Njemački institut za prehranu ustvrdio je da pašteta Argeta sadrži i svinjsko meso i kosti, što je skandaliziralo muslimane u Njemačkoj, osobito tursku zajednicu, javila je danas Slovenska tiskovna agencija STA.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

>> Droga-Kolinska demantira da njezina pašteta sadrži svinjetinu

U međuvremenu, Droga-Kolinska zanijekala je spomenute navode, tvrdnjom da u pašteti nema svinjskog mesa niti kostiju i da je riječ o običnom 'dodatku' spomenutom namazu.

Halal pašteta se proizvodi u Hadžićima

Slovenska tvrtka sagradila je 2006. u Hadžićima kod Sarajeva veliku tvornicu pašteta i namaza, a u svojem asortimanu ima i paštetu 'Argeta halal' od koje se trećina plasira na BiH tržište.

Tvrtka za spomenuti namaz navodi da je napravljen iz kokošjeg mesa i prirodnih začina, te da ne sadrži nikakve animalne masnoće i konzervanse. Za spomenuti je produkt Droga Kolinska dobila 2006. i halal-certifikat Agencije za certificiranje halal kvalitete u Tuzli. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene