Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebrojano 50 posto glasova

Slovenija: U drugi krug Pahor sa 40 i Tuerk sa 35,84 posto glasova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom krugu predsjedničkih izbora u Sloveniji bivši premijer Borut Pahor osvojio je 40 posto glasova, aktualni predsjednik Danilo Tuerk 35,84 posto, a zastupnik u Europskom parlamentu Milan Zver 24,16 posto glasova, objavila je u nedjelju navečer, nakon prebrojanih više od 50 posto glasova, državna izborna komisija.

U drugom krugu izbora kroz tri tjedna ogledat će se Tuerk i Pahor.

Pročitajte i ovo Predsjednički izbori u Rusiji Predsjednički izbori FOTO Posljednji je dan izbora u Rusiji, održavaju se i na okupiranim ukrajinskim teritorijima: Oporba pozvala ljude na prosvjed, strahuje se od uhićenja Slika nije dostupna Predsjednički izbori Slovenija: Mjesec dana prije izbora Tuerk u velikoj prednosti

>> Slovenija: U drugi krug Pahor i Tuerk

Prema večeras objavljenim podacima državnog izbornog povjerenstva, na izborima je sudjelovalo 816.000 birača, odnosno nešto manje od 48 posto.

Drugi krug izbora bit će raspisan krajem slijedećeg tjedna, kada bi trebali biti poznati i službeni rezultati nakon što prispiju listići glasača koji su glasovali u inozemstvu, ali ti glasovi ne mogu promijeniti rezultat prvog kruga izbora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene