Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebne upute za diplomate

SLOVENIJA U AKCIJI Pojačali diplomatsku aktivnost nakon vijesti iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kasno sinoć slovenski su diplomati u inozemstvu dobili posebne instrukcije.

Vlada slovenskog premijera Mire Cerara intenzivirala je mjere na sanaciji potencijalne štete nastale skandalom oko granične arbitraže, nakon jučerašnje najave premijera Zorana Milanovića da će Hrvatska izaći iz arbitražnog sporazuma zbog kontaminacije njegova dosadašnjeg postupka.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Ministar vanjskih poslova Slovenije Karl Erjavec izjavio je u ponedjeljak kasno navečer da su slovenski diplomati u inozemstvu dobili instrukcije kako predstaviti sadašnji zaplet u zemljama u kojima su akreditirani, te da će njegovo ministarstvo danas održati brifing za strane diplomate akreditirane u Ljubljani sa istom temom.

Ime novog suca u arbitražnom postupku

Cerar bi danas, prema najavama, trebao objaviti ime novog slovenskog suca u arbitražnom tribunalu, s čime su se složile stranke koalicije i oporba, a formalnu odluku o njegovu imenovanju vlada će donijeti u srijedu.

Slovenski premijer poslao pismo Zoranu Milanoviću

Predsjednik najveće slovenske oporbene stranke i bivši premijer Janez Janša, koji je prije nekoliko dana izjavljivao da bi posljedice afere trebao preuzeti i ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, kazao je da zbog sadašnje situacije na tome neće inzistirati i da je zaplet s Hrvatskom oko arbitraže potrebno riješiti, ali da je Cerar odlukom da ne smijeni Erjavca zapravo na sebe preuzeo odgovornost ako bi arbitraža bila do kraja kompromitirana te nije isključio da bi u buduućnosti to moglo dovesti do parlamentarne interpelacije protiv vlade.

Slovenija i dalje tvrdi: Izlazak Hrvatsek iz arbitraže nije moguć

Slovenski mediji i dalje objavljuju mišljenja slovenskih pravnika koji tvrde da izlazak Hrvatske iz arbitraže nije moguć jer to arbitražnim sporazumom nije predviđeno, a upućuju i na navodno šire regionalno značenje arbitražnog sporazuma za stabilnost u regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene