Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna slovenska nevladina udruga predložila je da se zabrana pušenja koja se u Sloveniji već primjenjuje u ugostiteljskim lokalima i poslovnim prostorima, kako bi se zaštitili nepušači od pasivnog udisanja nikotinskog dima, proširi i na stambene zgrade u kojima je više stanara.


'Sadašnji zakon štiti nas od cigaretnog dima u lokalima i na radnom mjestu, ali nas ne štiti od susjeda pušača kad smo kod kuće', rekla je na konferenciji za novinare predsjednica Društva nepušača Slovenije Olga Horvat.

Vezani članci Vili Beroš Nakon iznenadne smrti dječaka Beroš krenuo u akciju zabrane prodaje energetskih pića maloljetnicima: "Nije to smišljeno iz vedra neba" Užasni balkoni To bi trebao biti balkon? Na neke se jedva uspije zakoračiti, a drugi nemaju ni izlaz!

Ta je udruga zato u suradnji sa još dvije udruge koje se zauzimaju za dodatne restrikcije u uživanju duhanskih proizvoda predložila izmjene zakona kojima bi se pušenje radi zaštite nepušača zabranilo i u kućama i zgradama s više stanova.

Udruga uz to predlaže da se cigaretni dim počne zakonski tretirati kao štetna emisija u zrak i povećaju trošarine na duhanske proizvode, te upozorava na visoke troškove zdravstva zbog bolesti koje izaziva pušenje.