Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao što su i najavila, Slovenija će ipak podići ogradu na svojoj granici.


Kako doznaje Dnevnik Nove TV, Slovenija će u srijedu 06:00 sati početi s podizanjem žičane ograde.

Vezani članci Slika nije dostupna HVALI SE ŽICOM 'Prvi sam predlagao postavljanje ograde, sad nas svi dobro razumiju' Slika nije dostupna Zbog ovoga Slovenija dodatno inzistira na sve većoj kontroli granice s Hrvatskom?

Posao će započeti u općini Podčetrtek.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji izvještava sa hrvatsko-slovenske granice, podsjeća da je Slovenija kupila 125 kilometara žičane ograde. Za postavljanje će im trebati barem desetak dana, a u postavljanju će policiji pomoći i slovenska vojska.

Milanović razgovarao s Cerarom, dogovor o prihvatu i protoku izbjeglica stoji i dalje

PALA ODLUKA Cerar najavio podizanje ograde na granici s Hrvatskom

"Mi smo ovdje u kampu u Dobovi, gdje traju veliki građevinski radovi kako bi se proširili kapaciteti. procjenjuje se kako bi ovajt tjedan trebalo stići barem 10 do 15 tisuća novih izbjeglica", ističe Jarak.

Iz općine Brežice istaknuli su kako ne znaju ništa o žičanoj ogradi, doznaje Jarak, ali znaju da su stručne službe slovenske vlade već razgovarale s vlasnicima zemljišta, kako bi mogli ishoditi dozvole za korištenje privatnih posjeda.

Slovenski premijer Miro Cerar u utorak je poručio kako povrede hrvatskog teritorija postavljanjem ograde neće biti, ali gdje će se početi postavljati ograda, nije htio reći.

Merkel pozvala na hitno rješavanje izbjegličke krize zbog situacije u Sloveniji

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da događaji u Sloveniji pokazuju potrebu za zajedničkim europskim rješenjem migrantske krize. Zaštita vanjskih granica Europske unije jedna je od glavnih tema dvodnevnog summita koji sutra počinje na Malti.

"Događaji u Sloveniji pokazuju hitnost s kojom moramo raditi na paneuropskom rješenju krize. To znači osiguranje vanjskih granica jer Slovenija je također vanjska granica Schengena. Ali da su problemi riješeni na granici između Turske i Grčke, Slovenija ne bi trebala poduzimati te ekstremne mjere", istaknula je Merkel.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook