Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Unatoč najavi ograde

Milanović razgovarao s Cerarom, dogovor o prihvatu i protoku izbjeglica stoji i dalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska vlada u utorak je priopćenjem poručila kako će poduzeti sve potrebne mjere da zaštiti hrvatske državne interese i da je spremna reagirati na svaku situaciju.

"Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjednikom Vlade Republike Slovenije Mirom Cerarom o izbjegličkoj krizi i najnovijim odlukama Vlade Republike Slovenije o zaštiti slovenske granice", navodi se u kratkom priopćenju vladine službe za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbjeglička kriza DOLAZI SVE VIŠE ŽENA I DJECE Pri kraju su zalihe deka, a potrebne su i dječje jakne i čarape Slika nije dostupna NOVA NAVALA U KAMP 'Ovo je najteži dan od početka krize - teško je gledati promrzlu djecu i bose trudnice'

"Predsjednici vlada dogovorili su nastavak suradnje dviju država na prihvatu i protoku migranata i izbjeglica. Vlada Republike Hrvatske poduzet će sve potrebne mjere da zaštiti hrvatske državne interese. Građani Republike Hrvatske mogu biti mirni jer je Vlada spremna reagirati na svaku situaciju", zaključuje se u priopćenju.

PALA ODLUKA Cerar najavio podizanje ograde na granici s Hrvatskom

Slovenski premijer Cerar u utorak je na konferenciji za novinare rekao da će Slovenija uskoro na određenim mjestima na granici s Hrvatskom, koja je i schengenska granica, postaviti tehničke zapreke, uključujući i ograde, s ciljem da bolje kontrolira očekivani izbjeglički val koji je ovih dana krenuo iz Grčke.

Kazao je da je o tome već kontaktirao hrvatskog premijera Milanovića i da će se kontrolirani i dogovoreni tranziti migranata vlakom preko Slovenije nastaviti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene