Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija: Pet godina zatvora upravitelju diskoteke pred kojom su umrle tri maloljetnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravitelja slovenske diskoteke pred kojom su smrtno stradale tri maloljetnice jer ih je "pregazila" gomila posjetitelja koji su čekali na ulaz, dok je više posjetitelja bilo ranjeno, Okružni sud u Ljubljani proglasio je u srijedu jedinim krivcem za tu tragediju nakon koje su uvedena ograničenja za izlazak maloljetnika bez pratnje u noćnim satima, te postroženi uvjeti za rad disko-klubova i dobivanje licencija zaštitara.

Robert Tomaž Zavašnik, koji vodi lokal "Lipa" u Medvodama blizu Ljubljane, osuđen je prvostupanjskom presudom na pet godina zatvora zbog izazivanja opće opasnosti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

Sud je odbio Zavašnikovu obranu da je za sigurnost brinula njegova mama koja je formalni vlasnik lokala te je u presudi naveo da tijekom tromjesečnog suđenja Zavašnik nije pokazao nimalo žaljenje zbog žrtava.

Neki svjedoci izjavili su tijekom suđenja da je u prenatrpanoj diskoteci u trenutku nesreće do koje je došlo 23. prosinca 2005. bilo skoro tisuću ljudi, a nekoliko stotina ispred ulaza. Za sigurnost se pred ulazom brinuo samo jedan ovlašteni zaštitar.

Rad diskoteke nije prekinut ni nakon tragedije što ju je izazvalo naguravanje i rušenje pomične željezne ograde, pa su još pola sata nakon toga prodavali ulaznice, Diskoteka je zbog neispunjavanja uvjeta za masovni posjet i ranije dobivala inspekcijske zabrane rada koje vlasnici nisu poštovali, izjavili su tijekom suđenja ispitani svjedoci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene