Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovorili obrambenu suradnju

Vojni pakt Srbije i Slovenije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija i Srbija potpisale su danas u Ljubljani bilateralni sporazum o suradnji u obrani.

Sporazumom se pravno utvrđuje dosadašnja suradnja na tom području, a to omogućuje i provedbu više zamimljivih projekata još u ovoj godini, izjavila je nakon potpisivanja slovenska ministrica obrane Ljubica Jelušič na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srbijanskim ministrom obrane Draganom Šutanovcem.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Šutanovac je izjavio da će sporazum i njegov posjet Ljubljani, tijekom kojega ga je primio i predsjednik slovenske vlade Borut Pahor, biti temelj za razvoj odnosa dviju država te zahvalio Sloveniji na pomoći u približavanju Srbije Europskoj uniji.

Srbija vojno neutralna

Na upite o međunarodnoj misiji na Kosovu te suradnji s NATO-om, Šutanovac je objasnio da Srbija uvodi NATO-ove standarde i potrebne reforme u svoju vojsku te da ju zanima suradnja u Partnerstvu za mir, no da o članstvu ne razmišlja.

'Parlament je 2007. donio odluku o vojnoj neutralnosti Srbije i s time usklađujemo našu politiku. Tema o NATO-u u Srbiji još nije na dnevnom redu, nego Partnerstvo za mir. Samo članstvo je na drugoj razini i o tome ne razmišljamo', rekao je Šutanovac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene