Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukcesijski okvir

Slovenci traže uvid u Titov sef: 'Kao dobar gospodar imamo pravo na to'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenci smatraju da kao 'dobar gospodar' imaju pravo na uvid u Titov sef. Još nisu dobili odgovor na svoj zahtjev.

Slovensko veleposlanstvo u Beogradu još nije dobilo nikakav odgovor na zahtjev da mu se dade na uvid sadržaj 'Titova sefa', deponiranog u Narodnoj banci Srbije, rekao je u subotu za Slovenski radio veleposlanik Slovenije u Srbiji Franci But, dodavši da Slovenija ima pravo na uvid u sadržaj sefa kao 'dobar gospodar'.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

'Slovenija je kao dobar gospodar zamolila za popis predmeta u sefu. Na temelju tog popisa moglo bi se ustanoviti spada li neki predmet u okvir sukcesije, a ako ne onda bi stvar za nas bila završena', rekao je But.

Pariz: Hrvatski veleposlanik Ivo Goldstein drži sliku Tita u uredu

'Neslužbeno, čini se da nekog velikog učinka neće biti', rekao je But, dodavši da neke fotografije predmeta iz sefa uglavnom sugeriraju da se radi o imovini dinastičke obitelji Karađorđević.

Što se tiče tzv. Titovih automobila koji se nalaze u muzeju u Bistri u Sloveniji, But je rekao da prema sukcesijskom sporazumu nekadašnja društvena imovina poslije raspada nekadašnje zajedničke države pripada državi sljednici na čijem se teritoriju zatekla i da bi se to moglo opovrgnuti samo ako Titovi nasljednici dokažu da se radi o privatnoj imovini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene