Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ručak' se predomislio i pozvao policiju

Slovački kanibal za svoju žrtvu već pripremio i začine za roštilj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovački kanibal Matej Čurko kojeg je prije nekoliko dana u 'sačekuši' policija teško ranila sve je pripremio pravu gozbu - između ostalog i tri vrste začina za roštilj, nekoliko malih boca votke, alumijumske posudice za roštilj, veliki nož i sjekiru za kosti...

43-godišnji Čurko je na internetu objavio oglas u kojem je tražio žrtvu koja bi pristala biti ubijena i pojedena. Na oglas se javio Švicarac. Nekoliko tjedana su se dopisivali i Čurko je Švicarcu detaljno opisao kako ga namjerava pojesti i pripremiti te koji dijelovi tijela mu najviše otvaraju apetit. Između ostalog mu je i poručio: 'Poješću tvoj penis'.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Slovačkoj zbog vladine politike prema Rusiji Jačanje veza s Rusijom Slovaci izašli na ulice, bijesni na premijera: "Akcije Vlade prelaze sve granice!" Premijer Slovačke Robert Fico Uoči posjeta Ukrajini Slovački premijer novinarima: "Zaista vjerujete da postoji rat u Kijevu? Nadam se da niste ozbiljni"

Sastanak je dogovoren, no Švicarac se ipak predomislio i netom prije sastanka s Čurkom u jednom šumarku obavijestio slovačku policiju koja je na mjestu sastanka napravila 'sačekušu'. No, nije baš sve išlo po planu. Policija je naime, umjesto Švicarca na sastanak poslala svog čovjeka koji je gladnog kanibala uspio savladati tek nakon što je u njega ispalio pet hitaca, a pritom je i sam teško ozlijeđen. Čurko je pak, u bolnici podlegao ozljedama.

Policija je u ruksaku koji je imao sa sobom pronašla tablete za omamljivanje i užad kojom je namjeravao vezati žrtvu, a u kući sve potrebno za roštilj - od začina do sjekire. U emailovima koje je razmjenjivao sa Švicarcem pronađene su fotografije raskomadanih ženskih leševa pa policija pretpostavlja kako je bilo još žrtava i pokušava utvrditi njihov identitet. Pretpostavljaju kako se radi o Luciji  Uhnarovoj i Eleni Gudjakovoj koje se vode kao nestale. Obje su navodno bile depresivne i izražavale želju da umru, a ima i indicija kako su putem interneta tražile nekoga tko bi im tu želju i ispunio. Objema se svaki trag gubi otkako su prošle godine otputovale u mjesto Kisak gdje je Čurko zakazao sastanak i Švicarcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene