Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šljivančanin ne želi svjedočiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši časnik JNA Veselin Šljivančanin obavijestio je Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu da ne želi svjedočiti na ponovljenom suđenju za zločin na Ovčari kod Vukovara u studenome 1991. godine 'jer je postupak protiv njega u Haškom tribunalu još u tijeku'.

U dopisu koji je njegov odvjetnik Novak Lukić uputio sudu kaže se da bi Šljivančaninovim svjedočenjem 'mogli biti narušeni uvjeti pod kojima je on pušten na slobodu, a koji se odnose na njegovo javno istupanje'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me" Ilustracija Dobit će odštetu Oslobođen nakon 32 godine: Zatvorili ga za trostruko ubojstvo koje nije počinio

Taj je dopis sudionicima u postupku pročitao predsjedajući sudskog vijeća sudac Vesko Krstajić.

Šljivančanin je potkraj rujna prošle godine u postupku koji se
vodio u Haškom sudu za ratne zločine, još nepravomoćnom
presudom osuđen za zločine u Vukovaru na pet godina zatvora i nakon izricanja presude pušten je na slobodu. 

U postupku pred tim tribunalom osuđen je i bivši časnik JNA Mile Mrkšić na 20 godina, dok je Miroslav Radić oslobođen optužbi.

Za ratni zločin na Ovčari, u postupku koji se vodi u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu optužnica tereti 16 pripadnika nekadašnje teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe 'Leva supoderica', koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene