Jeruzalem (Foto: Guliver/Thinkstock)
Jeruzalem (Foto: Guliver/Thinkstock)

Rumunjska vlada odlučila je premjestiti u Jeruzalem veleposlanstvo svoje zemlje u Izraelu, slijedeći primjer SAD-a, izjavio je u četvrtak šef socijaldemokrata na vlasti Liviu Dragnea.


"Odluka je donesena, počinju procedure", izjavio je Liviu Dragnea na radiopostaji Antena 3, dok nijedna službena objava vlade nije spomenula taj plan.

Vezani članci Smijenjena rumunjska ministrica obrazovanja Ecaterina Andronescu (Foto: AFP) Zbog skandalozne izjave: Pala i treća ministrica u rumunjskoj vladi zbog slučaja otmice i ubojstva tinejdžerke Donald Trump (Foto: AFP) Trump danas govori o statusu Jeruzalema

Po šefu socijaldemokrata (PSD) koji igra odlučujuću ulogu u vođenju poslova izvršnog tijela, vlada premijerke Viorice Dancile usvojila je u srijedu navečer "memorandum o početku postupka premještaja veleposlanstva u Jeruzalem".

Glasnogovornik vlade odbio je dati komentar. Taj je dokument usvojila vlada u odsustvu ministra vanjskih poslova Teodora Melescanua, u posjetu Tunisu.

Predsjednik SAD-a Donald Trump iznenadio je najavom u prosincu o premještaju američkog veleposlanstva u Jeruzalem. Gvatemala je slijedila taj primjer nekoliko tjedana kasnije.

Rumunjska bi bila prva zemlja iz EU-a koja bi to učinila. (Hina)