Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVA ZEMLJA EU-a

Slijede primjer SAD-a: Rumunjska će premjestiti veleposlanstvo u Jeruzalem

Jeruzalem (Foto: Guliver/Thinkstock)
Jeruzalem (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Rumunjska vlada odlučila je premjestiti u Jeruzalem veleposlanstvo svoje zemlje u Izraelu, slijedeći primjer SAD-a, izjavio je u četvrtak šef socijaldemokrata na vlasti Liviu Dragnea.

"Odluka je donesena, počinju procedure", izjavio je Liviu Dragnea na radiopostaji Antena 3, dok nijedna službena objava vlade nije spomenula taj plan.

Pročitajte i ovo Donald Trump (Foto: AFP) Jako osjetljiv trenutak Zbog odluke kojom SAD prkosi svijetu najavljeni prosvjedi: "Spremni smo probiti sigurnosnu ogradu i riskirati smrt" Donald Trump (Foto: AFP) Nakon objave o veleposlanstvu Trump danas govori o statusu Jeruzalema

Po šefu socijaldemokrata (PSD) koji igra odlučujuću ulogu u vođenju poslova izvršnog tijela, vlada premijerke Viorice Dancile usvojila je u srijedu navečer "memorandum o početku postupka premještaja veleposlanstva u Jeruzalem".

Glasnogovornik vlade odbio je dati komentar. Taj je dokument usvojila vlada u odsustvu ministra vanjskih poslova Teodora Melescanua, u posjetu Tunisu.

Predsjednik SAD-a Donald Trump iznenadio je najavom u prosincu o premještaju američkog veleposlanstva u Jeruzalem. Gvatemala je slijedila taj primjer nekoliko tjedana kasnije.

Rumunjska bi bila prva zemlja iz EU-a koja bi to učinila. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene