Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdana tjeralica

Strava u BiH: Držali djevojčicu iz Njemačke kao robinju, izgladnjivali je i tukli sedam godina

Crvena tjeralica (Screenshot: Interpol)
Crvena tjeralica (Screenshot: Interpol)
Slavojka Marinković osuđena je na 18 mjeseci zatvora, a njezin suprug Milenko na dvije godine. 13-godišnju djevojčicu iz Njemačke godinama su držali kao robinju na imanju i BiH.

52-godišnja Slavojka Marinković našla se na crvenoj tjeralici Interpola. Ona je, zajedno sa suprugom Milenkom, osuđena za zlostavljanje i nezakonito lišavanje slobode Njemice Bettine Siegner. 13-godišnju djevojčicu godinama su držali zatočenu na njihovu imanju u selu Karavlasi kod Kalesije.

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo... Ilustracija U 10 zemalja Velika zapljena oružja, uhićeno više od 1700 osoba: Interpol objavio detalje

Par je optužen da je od kraja 2005. do 17. svibnja 2012. godine u zaseoku Karavlasi držao zatvorenu Bettine Siegner. Fizički i psihički su je zlostavljali, nanosili joj teške tjelesne ozljede, izgladnjivali je i tjerali da radi teške fizičke poslove. Slučaj je šokirao svjetsku javnost, a otkriven je 15. svibnja 2012. godine. Zlostavljanje djevojčice policiji je prijavio Sead Makalić, stanovnik susjednog sela Gojčin.

Nakon otkrića o zlostavljanju njemačke djevojčice koju su tretirali kao robinju, u Općinskom sudu u Kalesiji Milenko Marinković je priznao krivnju i osuđen je na dvije godine zatvora. Njegova supruga Slavojka osuđena je na 18 mjeseci zatvora.

13-godišnja Bettine Siegner zatočena je kada je njezina majka Christine Siegner, s kojom se Marinković oženio kako bi dobio njemačke dokumente, došla živjeti u BiH. Nesretna djevojčica postala je robinja cijele obitelji. Na životu su je održavali hranom za životinje i starim kruhom, piše Avaz.

Majka zlostavljanje djevojčice Christine Siegner protjerana je iz BiH, a u Njemačkoj je osuđena zbog toga što je djevojčicu držala u uvjetima gdje je bila zlostavljana i nije učinila ništa kako bi to zaustavila. Obitelj Marinković u proljeće 2016. godine odselila se iz Karavlaha, a za Slavojkom se traga. Sud sumnja da je pobjegla iz BiH kako bi izbjegla izdržavanje zatvorske kazne.

Bettine Siegner nakon sedmogodišnjeg ropstva i zlostavljanja vratila se ocu Alfredu i starijoj sestri Anet u okolicu Hanovera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene