Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se suočila sa zlostavljačima

Odgođeno prvo ročište u slučaju 7-godišnjeg ropstva Bettine Siegner u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada Njemica Bettina Siegner trebala se naći oči u oči na početku suđenja s bračnim parom Marinković, koji ju je sedam godina brutalno zlostavljao, no ročište je odgođeno zbog tehničkog manevra odvjetnika obrane.

Ročište za slučaj brutalnog zlostavljanja mlade Njemice, koja je bila zatočena u obiteljskoj kući Milenka i Slavojke Marinković u naselju Karavlasi kod Gojčina u BiH, trebalo je početi danas na Općinskom sudu Kalesija, no odvjetnik obrane, Faruk Balijagić, od suda je zatražio izuzeće tužiteljice Gordane Tadić pa je ročište odgođeno za 28. kolovoza, prenosi Dnevni Avaz.

Pročitajte i ovo Strava u Vrbovcu - 2 Strava kod Vrbovca Obitelj zlostavljala petoricu muškaraca s mentalnim teškoćama: Tukli ih remenom, izgladnjivali i tjerali na prisilni rad Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla"

>> Bettina progovorila: Grijali su nož i palili me po licu i ruci

'S obzirom na to da je obrana tražila izuzeće tužiteljice Gordane Tadić, suđenje nije moglo ni početi. Odluku u vezi sa zahtjevom za izuzeće donijet će Kolegij Tužiteljstva Tuzlanskog kantona', istaknula je sutkinja Munevera Avdić. obrana je izuzeće zatražila zbog sumnji u pristranost tužiteljice.

'Tužiteljica je za svjedoka Tužiteljstva predložila osobu koja je davala lažne izjave da je više osoba imalo seksualne odnose s Betinom u Karavlasima, iako postoji nalaz od liječnika Adema Aljića da je Betina nevina. Također, nad Betinom nije izvršeno neuropsihijatrijsko vještačenje', rekao je za Dnevni Avaz Balijagić.

Nakon toga odvjetnik obrane je za sve optužio rusku politiku, rekavši da preko Milorada Dodika pokušavaju etnički očistiti BiH te Dodiku omogućiti odcjepljenje Republike Srpske iz Federacije BiH.

Bettini Siegner se danas prvi puta pojavila u javnosti, nakon što je spašena iz kuće strave. Sa svojim mučiteljima nije se suočila, jer su bili zadržani u različitim prostorijama. Uz brojne novinare, među kojima je bila i ekipa njemačkog Bildta, u Općinskom sudu Kalesija pojavili su se i predstavnici veleposlanstva Njemačke.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene