Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša švicarska prostitutka i aktivistica za ljudska prava pokopana je do teologa i vjerskog reformatora Jeana Calvina na slavnome kraljevskom groblju u Ženevi, objavili su mediji.


Griselidis Real, umrla je 2005. godine, a pošto je završila karijeru prostitutke proslavila se osnutkom dobrotvorne ustanove 70-ih godina putem koje je pomagala muškim i ženskim prostitutkama. 'Spisateljica, slikarica i prostitutka', piše na njezinu grobu, a odluka o preseljenju njezinih posmrtnih ostataka u raku do grobnice osnivača kalvinističke protestantske crkve nije prošla bez kritika.

Vezani članci Djeca u Turskoj i Siriji nakon potresa - 5 Otac je 25 dana tražio kćer nakon potresa, saznao je da je spašena ispod ruševina: Kada ju je pronašao, slomilo mu se srce Urušeno groblje kod Vrgorca - 4 Bizaran incident u okolici Vrgorca: Urušio se zid koji ograđuje groblje, grobnice zamalo otklizale na cestu

Dužnosnik kantona stoga je objasnio javnosti da je odluka o preseljenju donesena u znak zahvalnosti Griselidis Real za njezin dobrotvorni rad, a ne kao priznanje njezinoj bivšoj profesiji. Protivnici zamjeraju što utemeljitelj protestanske kalvinističke crkve sada počiva pored bivše prostitutke.

Real se rodila 1929. u Lausanni, rodila je četvero djece, a prostitucijom se prestala baviti kad je napunila 66 godina. Napisala je niz knjiga o svojoj profesiji. Prenošenju njezinih posmrtnih ostataka prisustvovalo je 200 ljudi, a Real počiva i u društvu drugih uglednika, jer su na tom groblju pokopani i argentinski književnik Jose Luis Borges, psiholog za djecu Jean Piaget, te izaslanik UN-a za Irak Sergio Viera de Mello, ubijen u atentatu 2003.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju