Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivistica za ljudska prava

Slavna prostitutka pokopana uz slavnog teologa Jeana Calvina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša švicarska prostitutka i aktivistica za ljudska prava pokopana je do teologa i vjerskog reformatora Jeana Calvina na slavnome kraljevskom groblju u Ženevi, objavili su mediji.

Griselidis Real, umrla je 2005. godine, a pošto je završila karijeru prostitutke proslavila se osnutkom dobrotvorne ustanove 70-ih godina putem koje je pomagala muškim i ženskim prostitutkama. 'Spisateljica, slikarica i prostitutka', piše na njezinu grobu, a odluka o preseljenju njezinih posmrtnih ostataka u raku do grobnice osnivača kalvinističke protestantske crkve nije prošla bez kritika.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan

Dužnosnik kantona stoga je objasnio javnosti da je odluka o preseljenju donesena u znak zahvalnosti Griselidis Real za njezin dobrotvorni rad, a ne kao priznanje njezinoj bivšoj profesiji. Protivnici zamjeraju što utemeljitelj protestanske kalvinističke crkve sada počiva pored bivše prostitutke.

Real se rodila 1929. u Lausanni, rodila je četvero djece, a prostitucijom se prestala baviti kad je napunila 66 godina. Napisala je niz knjiga o svojoj profesiji. Prenošenju njezinih posmrtnih ostataka prisustvovalo je 200 ljudi, a Real počiva i u društvu drugih uglednika, jer su na tom groblju pokopani i argentinski književnik Jose Luis Borges, psiholog za djecu Jean Piaget, te izaslanik UN-a za Irak Sergio Viera de Mello, ubijen u atentatu 2003.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene