Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tinejdžerica iz Velike Britanije popila je dva koktela slaveći svoj 18 rođendan u jednom baru. Završila je na hitnoj operaciji zbog perforacije želuca i liječnici su joj spasili život.


Nesretna 18-godišnja Gaby Scanlon, hitno je prebačena u bolnicu nakon što je u klubu Oscar's u Lancasteru popila dva koktela ‘Nitro Jägermeister’, prenosi The Sun. Jedan od sastojaka tog koktela je i tekući dušik, koji mu daje efekt maglice i dodatno ga hladi. Temperatura tekućeg dušika iznosi 196 stupnjeva Celzija.

Vezani članci Slika nije dostupna Jela vlastitu kosu: Iz želuca joj izvadili klupko veličine dinje, zaštopalo joj i crijeva Slika nije dostupna POSLJEDICE PREJEDANJA Bolovi, nadimanje, mučnina i povraćanje - kako ih izbjeći?

>> Vrlo 'cool' eksperiment i još hladnija eksplozija

Scanlon je rođendan slavila s prijateljima, koji su isto tako pili taj koktel, no oni nisu osjetili nikakve posljedice, dok je ona istog trenutka ostala bez daha. Odmah potom nastupila je strašna bol u želucu te je djevojka prebačena u bolnicu, gdje su liječnici izveli hitnu operaciju i odstranili joj čitav želudac iz utrobe.

Kako je na želucu pronađena perforacija, odlučili su kako joj jedino mogu pomoći i spasiti joj život tako da odstrane čitav organ. 'Mišljenje medicinskih stručnjaka je takvo da bi sve završilo fatalno da operacija nije odmah napravljena', izvijestila je lokalna policija, koja je pokrenula i istragu oko incidenta.

Navedeni klub prestao je točiti koktele s tekućim dušikom zbog navedenog incidenta, a vlasnik je uputio ispriku obitelji djevojke, prenosi Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook