Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna pića

Slavila 18. rođendan, popila dva 'nitro' koktela pa joj odstranili želudac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžerica iz Velike Britanije popila je dva koktela slaveći svoj 18 rođendan u jednom baru. Završila je na hitnoj operaciji zbog perforacije želuca i liječnici su joj spasili život.

Nesretna 18-godišnja Gaby Scanlon, hitno je prebačena u bolnicu nakon što je u klubu Oscar's u Lancasteru popila dva koktela ‘Nitro Jägermeister’, prenosi The Sun. Jedan od sastojaka tog koktela je i tekući dušik, koji mu daje efekt maglice i dodatno ga hladi. Temperatura tekućeg dušika iznosi 196 stupnjeva Celzija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti liječnika POSLJEDICE PREJEDANJA Bolovi, nadimanje, mučnina i povraćanje - kako ih izbjeći? Slika nije dostupna Pao mu kamen sa srca Ako ovo nije kapitalac, što jest? Iz pacijenta izvukli 5 kg tešku 'kakicu'

>> Vrlo 'cool' eksperiment i još hladnija eksplozija

Scanlon je rođendan slavila s prijateljima, koji su isto tako pili taj koktel, no oni nisu osjetili nikakve posljedice, dok je ona istog trenutka ostala bez daha. Odmah potom nastupila je strašna bol u želucu te je djevojka prebačena u bolnicu, gdje su liječnici izveli hitnu operaciju i odstranili joj čitav želudac iz utrobe.

Kako je na želucu pronađena perforacija, odlučili su kako joj jedino mogu pomoći i spasiti joj život tako da odstrane čitav organ. 'Mišljenje medicinskih stručnjaka je takvo da bi sve završilo fatalno da operacija nije odmah napravljena', izvijestila je lokalna policija, koja je pokrenula i istragu oko incidenta.

Navedeni klub prestao je točiti koktele s tekućim dušikom zbog navedenog incidenta, a vlasnik je uputio ispriku obitelji djevojke, prenosi Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene