Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čari kemije na djelu

Vrlo 'cool' eksperiment i još hladnija eksplozija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opasne supstance u rukama nevještih mogu postati i više od toga, mogu doslovce postati i eksplozivne. Usvajanje znanja o karakteristikama tih supstanci sprječava katastrofalno rukovanje istima, a to je zorno prikazano u eksperimentu prikazanom u priloženom videu.

Tekući dušik može se koristiti za puno stvari, od medicine, preko prehrambene industrije, do teške industrije. Pri svakom rukovanju s tekućim dušikom, treba biti oprezan i ne zaboraviti jednu stvar, nikad ga ne držati zatvorenog u običnim bocama.

Pročitajte i ovo Ilustracija cjelodnevna nastava Počinje nova školska godina, a ovo su noviteti koji očekuju učenike Slika nije dostupna 'Kad se desi kemija' Pogledajte fascinantnu kompilaciju kemijskih eksperimenata!

>> VIDEO: Ruka u tekućem dušiku bez posljedica!

Profesor Roy Lowry, sa Sveučilišta Plymouth, na vrlo je zanimljiv i kreativan način svojim studentima objasnio zašto se tekući dušik ne ulijeva u običnu bocu, začepi i stavi sa strane.

Kako se radi o super ohlađenom plinu koji je doveden do tekućeg stanja, na vanjskoj normalnoj temperaturi, on naglo isparava, a to znači da se i širi. U videu pogledajte što se dogodi kad tekući plin začepite u bocu na sobnoj temperaturi. Za njegovo skladištenje zato postoje posebni spremnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene