Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijevremeni izbori

Slab odaziv na slovenske parlamentarne izbore do 11 sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prijevremenim parlamentarnim izborima u nedjelju u Sloveniji u prva je četiri sata od otvaranja birališta glasovalo 15,43 posto od ukupno oko 1,7 milijuna birača upisanih u biračke spiskove, objavila je državna izborna komisija.

To je znatno manji odaziv nego na ranijim parlamentarnim izborima pa se može očekivati da će izlaznost na ovogodišnjim izborima u Sloveniji biti oko 50 posto.

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, Marija Miholjek i Saša Kopljar Dan nakon izbora Tko je u boljoj poziciji i kakva sudbina čeka onoga tko ne sastavi Vladu?: "Neki su ogorčeni, ali drugi..." Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

Na zadnjim parlamentarnim izborima 2011. godine do 11 sati ujutro glasovalo je 18,63 posto birača, a na izborima 2004. i 2008. više od 19 posto.

Izbori na više od 2000 birališta protječu bez incidenata, ali je prijavljeno više slučajeva kršenja izborne šutnje.

Alenka Bratušek: Više nisam premijerka Slovenije!

Budući da se ovogodišnji izbori održavaju usred ljeta, kad je mnogo ljudi na godišnjim odmorima, u tri dana ovog tjedna, kada je održano prijevremeno glasovanje, zabilježen je mnogo veći broj onih koji su deponirali svoj glas u odnosu na ranije izbore. U utorak, srijedu i četvrtak na taj je način glasovalo čak 67.000 birača odnosno 3,9 posto birača.

Rezultati prijevremenih izbora bit će objavljeni odmah nakon zatvaranja birališta u 19 sati.

Tada će biti objavljene i izlazne ankete koje će dati predodžbu o pobjedniku izbora, a predsjednici političkih stranaka dat će prve izjave o rezultatima i izbornom uspjehu. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene