Policija (Foto/Arhiva: Marko Jurinec/PIXSELL)
Policija (Foto/Arhiva: Marko Jurinec/PIXSELL)

Skupina migranata u srijedu je na području Bele krajine u Sloveniji otela 79-godišnjeg muškarca. Strpali su ga u prtljažnik automobila i uputili se prema Italiji, piše 24ur.


Četvorica su migranata u selu Mali Nerajec, na području Bele krajine, otela 79-godišnjeg mještana iz njegova vinograda. Muškarca su vezali užem i ugurali ga u prtljažnik njegova automobila te se uputili u smjeru Italije.

Vezani članci Sa ličke Plješivice spašena trudnica, dvoje djece i dva muškarca Policija spasila migrante u Lici, među njima dvoje djece i trudnica Kamp Vučjak nakon odlaska migranata (Foto: Dnevnik.hr) - 1 "Sinoć je bilo grozno, ali danas je još gore": Ekipa Nove TV prva je ušla u napušteni kamp Vučjak, tik do hrvatske granice

Prema neslužbenim informacijama, počinitelje su već preuzele talijanske sigurnosne vlasti, a zasad nema informacija o zemlji podrijetla migranata otimača.

Kako doznaje portal 24ur, slovenski policajci povećali su aktivnosti na području Snežnika, uključujući i posebne policijske jedinice, a uključila se i vojska.

Natasha, kći otetog muškarca, ispričala je za lokalni radio Odedo kako je njezin otac u ranim jutarnjim satima otišao u vinograd iznad njihova sela, a posljednji su se put čuli nešto poslije podneva. Tada joj je otac rekao da su u vinograd došla dva gosta koji su se predstavili kao arheolozi i željeli su pregledati vinograd.

Nakon toga je vidjela očev automobil da je prošao pokraj kuće. Nakon nekog vremena obitelj je nazvala gospođa iz Snežnika i rekla da je njezin otac kod nje. Čovjeka su otimači izbacili iz auta u šumi, a on je kucao na vrata prve kuće na koju je naišao i od tamo nazvao obitelj.