Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanost na djelu

Skromna i štedljiva baka podijelila 2,8 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blanche Vavra je bila škrta i povučena žena. Rijetki koji su je poznavali kažu kako nikad nije kupila ništa više od jednostavnih stvari potrebnih za život. Nije imala djece i živjela je sama.

Preminula je u 90. godini, a tada je njezina darežljivost dirnula živote tisuća ljudi koje nikad nije upoznala. Naime, njezina je posljednja želja bila podijeliti 2,8 milijuna dolara, koje je sakupljala cijelog života, lokalnim neprofitnim organizacijama, prenosi  BillingsGazette.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istražili smo Kako je moguće? Zarađuju milijune, a ne plaćaju porez Slika nije dostupna Nezadovoljne Haaškim sudom Da se ne zaboravi: Žrtve rata traže osnivanje komisije

Rođena je davne 1916. godine u Minneapolisu, a kao jedino dijete odgojena je da odbija sve što može i štedi svaki cent koji dobije. Štedila je čak i na svom pokopu, pa je kremirana i pokopana skromno za samo 100 dolara.

Štednju je planirala od trenutka kad se zaposlila. Osnovala je zakladu te tijekom godina napravila listu organizacija kojima želi ostaviti svoju životnu ušteđevinu. Željela je obuhvatiti organizacije koje se brinu za različitu populaciju i različite ciljeve.

'Bila je pronicljiva i željela je odabrati kvalitetne organizacije. Željela je da novac dođe u ruke onih koji će ga proslijediti dalje', rekao je njezin odvjetnik John Jones. Ipak nije htio otkriti koliko je pripalo svakoj organizaciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene