Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Velikoj Britaniji objavljene su snimke neopisivo brutalnog mučenja životinja. Udruge koje se bore za prava životinja su na nogama.


A sve zbog novca, koji zarađuju izrađivanjem kopija popularnih Ugg cipela. 'Uggsice' se inače izrađuju od kože ovaca, koja se dobiva na najviše moguće human način. No, udruge su doznale da neke tvrtke proizvode te cipele od kože kunopasa, životinja iz porodice pasa. Kože su 'proizvedene' u Kini, a neke australske tvrtke ih reklamiraju kao 'australsku ovčju kožu'. Te cipele znatno su jeftinije.

Vezani članci Odbjegli psi Psi smislili plan bijega i uspjeli se iskrasti iz dvorišta prije nego što su vlasnici primijetili Medvjed u snu U špilji naišao na medvjeda usred zimskog sna, uspio je snimiti nevjerojatan susret

Britanske udruge su na nogama jer se sumnja da su takve cipele već stigle na njihovo tržište. Problem je što zakon zabranjuje korištenje kože pasa ili mačaka u takve svrhe, ali ne i kožu kunopasa, azijske vrste povezane s lisicama, psima i šakalima, ali koje nisu psi. Engleski naziv životinje je raccoon dog jer sliče rakunima, ali nisu s njima u vezi.

Objavljeni materijal prikazuje kako se nesretnim životinjama koža s krznom dere na živo te potom satima ugibaju u najtežim mukama.  Lena McDonald, šefica Ugg Australija, kaže da su snimke okaljale brand, ali i da, prema njezinim saznanjima, nisu ni proizvedene u Australiji.

Fotografije pogledajte OVDJE.