Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skender Hyseni kandidat Demokratskog saveza Kosova za šefa diplomacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratski savez Kosova je odlučio da kandidat te stranke za kosovskog ministra vanjskih poslova bude sadašnji ministar kulture i nekadašnji savjetnik kosovskog predsjednika, Skender Hyseni, smatrajući da mjesto šefa diplomacije pripada toj stranci, prenose prištinski mediji.

Hyseni je bio prvi savjetnik pokojnog predsjednika Kosova, Ibrahima Rugove i prvi savjetnik sadašnjeg predsjednika Fatmira Sejdiua.

Pročitajte i ovo Mario Banožić objava na facebooku Banožić se oglasio prvi put nakon nesreće, DORH nije znao da je pušten na kućno liječenje Slika nije dostupna Jeremić: Prošlost se ne može zaboraviti

Tijekom pregovaračkog procesa Beograda i Prištine, Hyseni je bio glasnogovornik pregovaračke ekipe Kosova, član političko-strateške skupine te je predvodio kosovsko izaslanstvo u razgovorima o gospodarskim pitanjima.

Prema prijedlogu Ustava Kosova i planu međunarodnog posrednika Marttija Ahtisaarija predviđeno je da Kosovo dobije dva nova ministarstva -vanjskih poslova i sigurnosnih snaga, odnosno ministarstvo odbrane.

Koalicijski partneri, Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova, dogovorili su se da ova ministarstva podijele i da prvo ministarstvo koje bude formirano pripadne Demokratskom savezu Kosova.

Prištinski dnevnik na albanskome 'Express' piše kako se predsjednik Fatmir Sejdiu i premijer Hashim Thaqi trebaju sastati kako bi razmotrili imena koja će predstavljati kosovsko ministarstvo vanjskih poslova, koje bi trebalo ubrzo biti formirano, sukladno dogovoru od prije nekoliko mjeseci o ministrima u vladi Kosova. Dnevnik ističe da je pred političkim čelništvom velika odgovornost da formiraju jednu ozbiljnu ekipu koja će po prvi put u povijesti zastupati Kosovo u svijetu.

Kosovska vlada je najavila kako planira uskoro otvoriti gotovo 20 veleposlanstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene