Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turski mediji objavili su fotografije i videosnimku policijskih i vojnih službenika s navodnim ubojicom armenskog novinara, koje neki listovi osuđuju jer se policajci prema njemu odnose 'kao prema heroju'.


Fotografije prikazuju kako osumnjičeni 17-godišnji nacionalist Ogun Samast drži tursku zastavu i pozira sa policajcima, od kojih su neki u uniformi.

Vezani članci Lorenzo Gentile - 2 Je li u Petrinji bilo krađe humanitarne pomoći? Talijan tvrdi: "Paketa nije bilo. Optužili su me da smo poslali popišanu robu." U općini mu dobacuju: "Mafijo" Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Skandal nad skandalima: Starije i ugrožene "cijepili" praznim špricama, pokrenuta hitna istraga

Iza njega se nalazi poster s turskom zastavom na kojoj pišu riječi Mustafe Kemala Ataturka, utemeljitelja moderne Turske:'Naša zemlja je sveta i ne može se prepustiti sudbini'.

Turski mediji osuđuju te prizore. 'Rame uz rame s ubojicom:
osumnjičeni Samast uživa tretman heroja', piše na naslovnici dnevnika Sabah.

Državna novinska agencija Anatolija prenosi kako su četvorica policajaca u Samsunu, gdje su fotografije nastale, otpuštena, a četiti vojna službenika premještena na druge poslove.

Zasad je nejasno radi li se o osmorici službenika koji su prikazani na fotografijama, a nije naveden ni točan razlog otkazima.