Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao krivnju

Skandal u CIA-i - Bivši direktor odavao ljubavnici špijunske tajne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor CIA-e David Petraeus priznao je krivnju za neovlašteno raspolaganje tajnim dokumentima u izvanbračnom skandalu tog bivšeg generala američke vojske s časnicom rezervnih snaga, objavilo je u utorak ministarstvo pravosuđa.

Dokumenti u kojima Petraeus priznaje krivnju predani su sudu u Charlotteu u saveznoj državi Sjevernoj Karolini. Umirovljeni general izjasnio se da je kriv po optužnici koja ga tereti za neovlašteno premještanje i zadržavanje povjerljivih dokumenata.

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas

Priznanje krivnje vjerojatno znači da Petraeus neće morati u zatvor, rekao je pravosudni izvor.

Bivšem generalu prijetila je jednogodišnja zatvorska kazna. No, tužitelji se prema nagodbi neće protiviti nekoj drugoj kazni, a vlada i njegovi odvjetnici predložili su kaznu od 40.000 dolara i dvije godine kušnje.

Poljska konačno osuđena zbog tajnih zatvora CIA-e

Petraeus trenutno obnaša visoku dužnost u privatnoj tvrtki Kohlberg Kravis Roberts (KKR) i ostat će na čelu njezina Globalnog instituta, objavila je kompanija.

Istraga ministarstva pravosuđa bavila se time je li Petraeus omogućio ljubavnici Paoli Broadwell pristup svojoj elektroničkoj pošti u CIA-i i ostalim povjerljivim dokumentima.

Petraeus je dužnost šefa CIA-e napustio u studenom 2012. kada je njegova afera objavljena u javnosti. Bio je jedan od vodećih američkih vojnih zapovjednika u posljednje vrijeme, među ostalim zapovjednik američkih snaga u Iraku i Afganistanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene