Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opustili se?!

Skandal u američkom Centru za kontrolu bolesti: Zbog teških propusta zatvoreni laboratoriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) zatvara svoje laboratorije za istraživanje bakterije antraksa i virusa gripe, nakon dva incidenta u kojima je postojala mogućnost da su djelatnici CDC-a i javnost bili izloženi zarazi.

Prošlog mjeseca je 75 djelatnika CDC-a možda bilo izloženo bakteriji antraksa, piše New York Times. Rukovali su uzorcima antraksa bez zaštitnog odijela, jer su mislili da su bakterije mrtve. Pošiljke svih zaraznih agensa su isto tako zaustavljene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strahuje se od širenja Smrtonosni "virus krvavih očiju" prvi put zabilježen u ovoj europskoj zemlji: Cjepiva nema, a stopa smrtnosti je jeziva Pacijent oboljen od Nipah virusa Panika u Indiji Pomalo zaboravljeni virus ponovno hara! Sve počinje glavoboljom i pospanošću, ali brzo može nastupiti koma

'Kad radite dan i noć s antraksom, možete postati malo neoprezni. Kultura sigurnosti mora se poboljšati u nekim laboratorijima CDC-a', rekao je direktor CDC-a dr. Thomas Frieden.

Genije ili luđak? Znanstvenik namjerno stvorio smrtonosni virus gripe!

U drugom incidentu, u kojem su sudjelovali djelatnici CDC-a, virus obične gripe kontaminiran je sojem opasne H5N1 ptičje gripe i poslan u američko ministarstvo poljoprivrede.

Prošlog tjedna su djelatnici CDC-a pronašli i ostatke uzoraka virusa malih boginja iz 1950-ih u nezaštićenom ormaru.

Frieden je sve događaje nazvao neprihvatljivima, kao i ponašanje koje je dovelo do toga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene