Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Čelični zid"

Sjeverna Koreja testirala novo taktičko oružje

Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp
Sjevernokorejski mediji u petak su izvijestili da je tamošnji predsjednik Kim Jong Un posjetio mjesto gdje se testira novo taktičko oružje kojime se "pokazuju brzorastuće obrambene mogućnosti".

Ovo je prvo spominjanje razvoja novih oružja u Sjevernoj Koreji od početka ove godine, a prijeti pogoršavanju političke atmosfere vezane za pregovore između Pjongjanga i Washingtona. "Današnji rezultati pokazuju opravdanost partijske politike koja se fokusira na razvoj znanosti i tehnologije kako bismo se obranili, a njima smo svima u regiji pokazali naše brzorastuće obrambene mogućnosti", izjavio je Kim.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Nove provokacije Sjeverna Koreja ispalila dva balistička projektila

Prema sjevernokorejskoj novinskoj agenciji KCNA, novo oružje bi trebalo štititi tu državu kao "čelični zid". Jedina fotografija koju su sjevernokorejski mediji objavili pokazuje Kima na nekoj plaži okružena časnicima u vojnim odorama, no na njoj nema nikakva oružja.

Washington je na ovu objavu reagirao kratkim priopćenjem u kojem navodi kako "ostaje uvjeren da će se obećanja koja su dali predsjednici Trump i Kim održati" referirajući se na njihov sastanak u Singapuru u lipnju kada su se dogovorili da će raditi na denuklearizaciji Korejskog poluotoka. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene