Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 20 dana šutnje

Sjeverna Koreja se žali: Kimova obdukcija "nezakonita i nemoralna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obdukcija izvedena u Maleziji nad tijelom polubrata čelnika Sjeverne Koreje "nezakonita je i nemoralna", objavila je u četvrtak službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

"Malezija mora vratiti tijelo sjevernokorejskoj strani jer je izvela obdukciju i sudski pregled tijela na nezakonit i nemoralan način", objavila je agencija citirajući sjevernokorejsko povjerenstvo pravnika. Radi se o prvoj reakciji Sjeverne Koreje na tu aferu nakon desetodnevne šutnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojstvo u Maleziji Potvrđeno: Ubijeni muškarac bio Kim Jong Nam Slika nije dostupna Kim dao ubiti petoricu Ubojstvo Kim Jong-nama organizirali visoki dužnosnici Sj. Koreje?

Kim Jong-nam ubijen je 13. veljače u međunarodnoj zračnoj luci Kuala Lumpura. Malezija nije predala tijelo sjevernokorejskim predstavnicima u Kuala Lumpuru "pod apsurdnim izgovorom" da je nužna usporedba DNK s osobom iz obitelji pokojnika, javlja KNCA koja ne spominje ime Kim Jong-nama.

"To dokazuje da malezijska strana politizira prijenos tijela potpuno zanemarujući međunarodno pravo i moral", piše agencija.

Kim Jong-nam, stariji polubrat sjevernokorejskog čelnika, znatan je dio vremena provodio izvan svoje zemlje i javno govorio protiv režima svoje obitelji.

Sumnja se da je otrovan ubodom igle ili nekom tekućinom kojom mu je poprskano lice. Malezijska policija rekla je u nedjelju da je četvero Sjevernokorejaca osumnjičenih za ubojstvo polubrata sjevernokorejskog vođe pobjeglo iz Malezije na dan ubojstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene